Lichtkoepels

Meire - Vande Velde zorgt voor natuurlijk licht - een absolute must!

Lichtstraten laten zelfs de donkerste kamers in een natuurlijk licht baden.

Wat?

Als je meer licht nodig hebt, en je hebt een plat dak dan is een lichtkoepel de ideale oplossing.

Wil je een lichtkoepel plaatsen, dan kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het materiaal en de vorm. Op vlak van vorm kan je kiezen uit vlakke lichtkoepels, ronde, vierkante, rechthoekige of piramide dakkoepels.

Wat betreft de materialen voor de koepel van een plat dak kan je kiezen voor acrylaat, polycarbonaat, glas of een combinatie van materialen. Acrylaat en polycarbonaat worden het vaakst gekozen.

Voor wie?

Iedereen die meer natuurlijk licht binnen wil brengen kan genieten van de voordelen van een lichtkoepel. Plaatsbaar bij zowel nieuwbouw als renovaties.

Voordelen

Lichtkoepels hebben een lange levensduur en brengen op een structurele manier daglicht in een gebouw. Dit geeft meer lichtrendement dan gevelbeglazing van dezelfde oppervlakte. 

Lichtkoepels zijn voorzien van isolerende opstanden om de continuïteit van de isolatie met deze van het dak te waarborgen.

De mate van isolatie van een dakkoepel hangt af van de aanwezigheid van glas, het aantal schalen en de dikte van de wanden. Ook dit: goed geïsoleerde dakkoepels isoleren akoestisch gezien ook erg goed, wat vooral prettig is bij regenval en hagel.

Meer info over de lichtdoorlatende oplossingen van Meire - Vande Velde?

Meire - Vande Velde
Ververij 4,
9950 Lievegem
Telefoon
09 377 24 61

Meire - Vande Velde is een deel van Vande Velde Wim Dakwerken BV